ЙОГА ПРАКТИКИ  В СОЛНИ СТАИ

2. ЙОГА НИДРА В СОЛНИ СТАИ С АДЕЛИНА
Йога нидра означава сън, в който се запазва и известно осъзнаване. Тя е състояние на ума на границата между будуването и съня. Когато практикувате йога нидра, разтваряте по-дълбоките аспекти на своя ум. Ако практикувате йога нидра, може да се промени природата на вашия ум, могат да се излекуват болести и да се възроди истинският ви творчески потенциал.

Силата на йога нидра се крие в санкалпата, която правите за себе си по време на практиката. Санкалпа е санскритска дума, която може да се преведе като “решение” или „утвърждение”. Това е важен момент в йога нидра и мощен метод за трансформиране на личността, както и начин за даване на положителна насока в живота.

Санкалпа е семе, което създавате и после посявате в лехата на своя ум. Много хора вземат интелектуални решения, но рядко постигат резултати Решението трябва да се  „посади”, когато умът е отпуснат и готов да я приеме и абсорбира. Този вид състояние се получава в йога нидра.

Йога нидра в солната стая  включва инхалация със сол. ГРАФИК

 йога практики в солни стаи

Йога практики в солни стаи включва инхалация със сол.

Практиката се води от Аделина Кирилова

Дипломиран преподавател по йога към НСА и БФЙ.

Сертифициран преподавател от Yoga Alliance, India – YTTC Ashtanga, Vinyasa Flow, обучение по йога психология в Индия, психолог, професионален астролог, преминала обучение по Аюрведа, обучение по Семейни констелации, арт терапия, медитация.

4. ЙОГА ЗА ДЕЦА В СОЛНИ СТАИ С ИЛИАН

Детска йога в солната стая.

За деца от 3 до 10 години

Предлагаме вълшебна приказка. Ще се потопим в дълбините на въображението, което ще ни отведе в нови вселени; ще посетим морското дъно; ще полетим в космоса; ще отпътуваме на арктическа експедиция. Ще научим основните йога асани и ще се възползваме максимално от всяка поза, за да укрепим тялото и духа си. В края на всяка практика ще се отпуснем дълбоко и ще успокоим ума.

 

Освен отключване на въображението и намиране на вътрешен баланс, в практиката взаимодействие има и солта, която усилва имунната система, помага за възстановяване, изчиства горните дихателни пътища, успокоява и зарежда тялото.

Детска йога включва инхалация със сол.  ГРАФИК

Йога практики в солни стаи

Йога практики в солни стаи включва инхалация със сол.

Водещ в леденото ни кралство е Илиан Петров: йога учител на деца, четвърти курс студент по медицина, преподавател по народни танци и носител на безмерно спокойствие.