МАСАЖИ

Холистичен масаж, комбиниращ техники от класическия и съединително-тъканния, заедно с акупресура

Фокусът на масажите в metta е насочен към освобождаване на меката тъкан от схващания и сраствания, водещи до ограничена мобилност в двигателния обем на множество стави и намаляване функционалната активност на вътрешните органи.

 

Това от своя страна води до намаляване нивата на стреса поради връзката между състоянието на миофасциална, периферна нервна система, от една страна, и на централната нервна система, от друга.

 

Техниките, използвани по време на масажа, увеличават резистентните свойства на организма и неговите съпротивителни сили като следствие от балансиране на имунния отговор – пряк резултат от активацията на редица жизнено важни акупресурни точки и от подобряване циркулацията на кръв и лимфопоток. Активацията на акупресурните точки засилва отделянето в кръвообращението на редица невромедиатори и хормони на щастието.

Масажът се съсредоточава и върху разрешаване на конкретно поставени задания с помощната функция на физикален метод, например:

 

  • Терапия с вендузи (по желание на клиента)
  • Светлинен – пулсираща инфрачервена светлина , която увеличава нивата на АТФ (молекулата на енергията за клетката) в митохондриите
  • Топлинен – терапия с мокса (при конкретни показания)
  • Постоянна акупресура със семена от китайско зеле като противоболков метод (при желание на клиента)

 

Крайната цел е, излизайки от кабинета, вие да се чувствате освободени, релаксирани, енергизирани, възстановени и положително мотивирани. Част от философията на metta и на целия ни екип!

Повече за нашия масажист Калоян Калев:

 

Калоян e завършил Национална спортна академия „Васил Левски“ през 2014 година, специалност „Спа-култура, хидро, лито и таласо практики“. През 2012 година завършва успешно курс по „Класически и азиатски масаж“ и „Културизъм и фитнес-културизъм“.

 

От 2014 г. до 2017 г. работи в център за китайска медицина и акупунктура „ЕДИ“, където работи с класически и рефлекторен масаж, съчетаващ акупресурни и мануални техники, методи за топлинно и механично влияние посредством вендузо- и моксотерапия, работа с апаратурни комплектации с козметична и медицинска цел – въздействие чрез радиочестота, кавитация и кохерентна инфрачервена светлина.

 

Интересува се от алтернативни методи за лечебно-профилактично въздействие в областта на китайската медицина, светлинната и магнитната терапия, диететика, психосоматика, хюман дизайн и астрология.

Цени на масажите в metta:

 

60 минути – 60 лева

90 минути – 80 лева

30 минути (частичен на гръб) – 35 лв

 

60 минути масаж на цяло тяло в солна стая (включва солна инхалация) – 72 лв.

 

Провеждат се в масажния кабинет на metta.

 

Нужна е предварителна резервация на 088 400 8796.