Класически и китайски масаж в солни стаи с Калоян Калев

 

Калоян Калев e завършил Национална Спортна Академия „Васил Левски“ през 2014 година, специалност „Спа-култура, хидро, лито и таласо практики“. През 2012 година завършва успешно курс по „Класически и азиатски масаж“ и „Културизъм и Фитнес- културизъм“.

 

От 2014 г. до 2017 г. година работи в център за китайска медицина и акупунктура „ЕДИ“ ,където работи с класически и рефлекторен масаж, съчетаващ акупресурни и мануални техники, методи за топлинно и механично влияние посредством вендузо- и моксотерапия, работа с апаратурни комплектации с козметична и медицинска цел – въздействие чрез радиочестота, кавитация и кохерентна инфрачервена светлина.

 

Интересува се от алтернативни методи за лечебно-профилактично въздействие в областта на китайската медицина, светлинната и магнитната терапия, диететика, психосоматика, хюман дизайн и астрология.

 

Масажи:

 

60 минути – 60 лева

90 минути – 80 лева

30 минути (частичен на гръб) – 30 лв

 

Провеждат се в масажния кабинет на metta.

Празен раздел. Редактирайте страницата, за да добавите съдържание тук.
Масажи СУ ДЖОК

КАКВО Е СУ ДЖОК?

СУ ДЖОК – УНИКАЛНИ ЛЕЧЕБНИ МАСАЖИ С ТРАДИЦИИ И БЪДЕЩЕ

Лечебните Су Джок масажи са открити като метод за терапия от Проф. Park Jae Woo южнокорейски учен, изобретил Су Джок терапията в полза на човечеството през 1987 г.

Прилагат се върху дланите и стъпалата, и оказват изключително бърз и благоприятен ефект върху човешкия организъм, намалявайки нивата на стрес и безпокойство.

◦ увеличават жизнения тонус и работоспособността

◦ подобряват паметта и концентрацията

◦ премахват болките и схващанията в тялото и ставите

◦ подобряват общото здраве

◦ повлияват успешно упорити хронични заболявания

използват се за профилактика и предпазване от  съвременните болести, причинени от заседналия начин на живот, неправилното хранене и неспособността за справяне със стреса.

Су Джок масажите, прилагани в различните им форми според сезона и здравословните проблеми, са далеч по-ефективни от популярния точков масаж в класическата акупунктура.

ПРИ НАС МОЖЕТЕ ДА СЕ НАСЛАДИТЕ И ДА РЕЛАКСИРАТЕ ЧРЕЗ СЛЕДНИТЕ ВИДОВЕ МАСАЖИ :

СУ ДЖОК МАСАЖ С ПРЪСТИ

Су Джок масажът с пръсти има за цел да стимулира точки на съответствие на органите и частите в човешкото тяло и се провежда чрез различни масажни техники: натискане с периодично прекъсване, пощипване, разтриване, вибриране, кръгови движения и линеен масаж.

При провеждането на този вид масаж се забелязва зачервяване на кожата в зоната на съответствие и поява на усещане за топлина.

При провеждане на масажа с пулсиращ натиск върху точките или зоните на съответствие се осъществява силен натиск с един или няколко пръста, а също и със ставите на пръстите. Изпълнява с една или с две ръце.

Масажът с пръсти оказва благоприятно въздействие върху всички органи и жлези с вътрешна секреция.

Продължителност 30 мин. Цена: 25 лв.

СУ ДЖОК МАСАЖ С ДИАГНОСТИЧНА СОНДА

Освен масаж с пръсти, съществуват и други начини за масажно въздействие върху точките на съответствие на органите и частите в човешкото тяло.

За търсенето на болезнените точки на съответствие и стимулирането им се използват различни видове диагностични сонди.

Масажът с диагностична сонда е интензивен и включва разнообразни масажни техники: с пулсиращ натиск, с кръгови движения, линеен масаж, с вибрация.

Този вид масаж се използва за диагностициране, профилактика и терапия, както на остри, така и на хронични заболявания и се прилага с индивидуален подход към всеки клиент.

Оказва профилактичен, общоукрепващ и лечебен ефект.

Продължителност 30 мин. Цена: 25 лв.

СУ ДЖОК МАСАЖ С РАЗЛИЧНИ МАСАЖОРИ

При по-сериозни проблеми в тялото и крайниците, когато е необходима едновременна стимулация на голям брой точки на съответствие на органите и частите в човешкото тяло, се провежда масаж на пръстите на дланите с еластично Су Джок пръстенче.

Масажът е енергичен и се провежда до появата на усещане за топлина и трайно зачервяване на кожата.

При този вид масаж се използват и т.нар. ролкови масажори и масажни гривни, чрез които се обработват едновременно големи зони от Ин и Ян повърхността на дланите и ходилата.

Този вид масаж е изключително подходящ за подготовка на човешкия организъм за преминаване към допълнителни процедури с лечебно въздействие, например масаж с мокса (моксотерапия) или семена (семетерапия).

Оказва релаксиращ, общоукрепващ и лечебен ефект.

Продължителност 30 мин. Цена: 25 лв.

СУ ДЖОК МАСАЖ КОМБИНИРАН С МОКСА (МОКСОТЕРАПИЯ)

От дълбока древност в Китай наред с иглоубождането, се е използвало и нагряване на акупунтктурните точки. Тъй като често убождането (чжен) се е използвало успоредно с нагряване (цзю), оригиналният китайски метод бил наречен чжен-цзю терапия. Хилядолетната практика доказала, че най-ефективно е нагряването с топлината на тлеещ див пелин(пура) – пелиново цзю, с наименованието мокса. За по-висок терапевтичен ефект, моксата се смесва с различни билки.

При този вид масаж, освен първоначално диагностициране със сонда, се извършва нагряване на болезнените точки и зони на съответствие с пелинови бездимни пури от мокса.

Въздействието с мокса е най-физиологичният, удобен, приятен, проверен във времето, мощен и резултатен метод за активиране на акупунтктурните (Су Джок) точки.

Комбинираният масаж с мокса оказва профилактичен, общоукрепващ и лечебен ефект.

Продължителност 30 мин. Цена: 25 лв.

СУ ДЖОК EНЕРГИЙНИ ИМУНОСТИМУЛИРАЩИ МАСАЖИ

Освен точките на съответствие на органите и частите на човешкото тяло, върху ръцете и ходилата се намират и т.нар. енергийни (базисни) точки, при чието масажиране се оказва хармонизиращо влияние върху целия организъм.

Този вид масажи са особено ефективни при лекуване на остри вирусни инфекции (грип, простуда) и хронични заболявания.

Подходящи са също във възстановителния период след операции и тежки травми, а също и при състояния на отпадналост, с цел повишаване на имунитета.

Базисните точки, разположени върху Ин и Ян повърхността, се нагряват с помощта на мини мокси или пелинова бездимна мокса. По желание на клиента, това може да се осъществи и с помощта на сгряващи семена на люта чушка и други растения, които се апликират с лейкопласт и остават там до появата на усещане за топлина и зачервяване на кожата в мястото на апликация.

Енергийните имуностимулиращи масажи оказват силно тонизиращ, общоукрепващ и лечебен ефект. 

Продължителност 30 мин. Цена: 25 лв.

 

Празен раздел. Редактирайте страницата, за да добавите съдържание тук.