Протокол и правила за спазване на хигиена в metta

Протокол и правила за спазване на хигиена в metta

Здравейте, приятели!

Като обществено място поемаме отговорност да ви информираме за протокола ни за спазване на хигиена и мерките, които предвиждаме по време на задаващата се криза.

Почистваме всички повърхности в metta с Живахекс

Живахекс е концентриран препарат за бърза дезинфекция на всякакъв вид повърхности – от пода, рафтовете и масите в пространството до бравите, мебелите, играчките , чехлите и даже капсулата за флотация. Използваме този препарат от повече от 2 години и дори най-стриктните маниаци на тема хигиена сред нас го одобряват.

Използва се в болнични заведения, за дезинфекция на медицински и стоматологични инструменти.

Притежава бактерицидно (вкл MRSA), микобактерицидно и фунгицидно действие.

Активни вещества:
– Хлорхексидин диглюконат 0.5g /100g
– Пропан-2-ол 60g /100 g

Готов за употреба разтвор не съдържащ алдехиди и феноли. Представлява балансирана синергично действаща комбинация от алкохол и бисбигуанид (глюконатна сол). Активните му съставки са биоразградими. Не уврежда устойчиви на алкохол повърхности и е съвместим с различните материали. Третираните обекти могат да бъдат използвани незабавно след изтичане на експозиционното време без последващо изплакване с вода.

Антибактериален гел

От днес при нас наличен на бара и в тоалетната ще има антибактериален гел за ползване от екип и клиенти.

Протоколът за екипа включва редовно използване за дезинфекция на ръце, химикалки и други предмети за общо ползване.

Насищане на въздуха в пространството с етерични масла

Освен придаването на усещане за уют и настроение, етеричните масла имат и силно антисептично действие: в този сезон залагаме на чаено дърво и цитруси.

Предвид сериозността на ситуацията и нашата обща отговорност, този месец арома лампата ще бъде постоянно включена с чаено дърво, карамфил, лавандула или микс от тях.

Редовно кадим с пало санто – дърво, което също има антисептичен и пречистващ ефект.

СОЛ

Сигурно сте забелязали, че във въздуха в общото пространство, както и по повърхностите като маси и етажерки, редовно има пласт бялa прах – сол. Разчитаме на естествената способност на солта да дезинфекцира. Това важи с особена сила за солните стаи, където всичко е покрито със сол през цялото време, но и за пространството извън тях, където прахът от стаите стига до всички кътчета.

Резервации и събития

Ще следим ситуацията, до края на март ограничаваме резервациите в солните стаи до 2ма човека. Самите солни стаи са стерилни заради солта по земята и стените, както и аерозолът, който се впръсква по време на всяка сесия. Практиките по медитация и йога нидра са ограничени до 6 човека и отново са в солната стая, която ние считаме за сигурно място.

Имаме планирани събития за повече от 10 човека за 21 и 22 март, които няма да отложим засега, но ще имаме готовност, ако общата ситуация се промени.

Клиенти

Молим всички наши клиенти, които имат температура или се чувстват неразположени, да отложат резервациите си. Предварително се извиняваме, ако се наложи да ви помолим да отложим ваша резервация – възможно е да преценим, че общото ви състояние предполага да бъдете вкъщи, а не на обществено място.

В тази връзка временно ще избягваме допир, ръкостискане, прегръдки и поздрави, особено при работата с деца.

Променяме временно таксата за резервиране на самостоятелна стая от 20лв на 10лв. 

Уверяваме Ви, че следим всички разпореждания на Столична община и Националния кризисен щаб и ще положим всички необходими усилия, за да бъдете спокойни. Разбира се, най-важна остава личната отговорност и отношение и сме сигурни, че всички заедно ще се справим със сложната ситуация.

 

Екипът ни е спокоен и информиран. На бара може да помолите да сипем сребърна вода в чашата ви с вода, както и да поръчате безплатна запарка чай за засилване на имунитета. Най-сигурната защита в момента е да се държим здрави, спокойни и да спазваме правила за хигиена.

С пожелание за здрав дух и тяло,

екипът на metta