СЪБИТИЯ


месец:година:
« APR     « MAY юни 2018 JUL »     AUG »
Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота Неделя
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Предстоящи събития
Минали събития


ЙОГА НИДРА  И МАГИЯТА НА СОЛТА

ЙОГА НИДРА И МАГИЯТА НА СОЛТА

понеделник, 25 сеп. 2017

19:30 – 20:30

Йога нидра означава сън, в който се запазва и известно осъзнаване. Тя е състояние на ума на границата между будуването и съня. Когато практикувате йога нидра, разтваряте по-дълбоките аспекти на своя ум. В настоящия момент функционира интелектуалният ви ум, но успеете ли да релаксирате, се отварят подсъзнателното и несъзнателното ниво на ума.Ако практикувате йога нидра, може да се промени природата на вашия ум, могат да се излекуват болести и да се възроди истинският ви творчески потенциал.

Силата на йога нидра се крие в санкалпата, която правите за себе си по време на практиката. Санкалпа е санскритска дума, която може да се преведе като “решение” или „утвърждение”. Това е важен момент в йога нидра и мощен метод за трансформиране на личността, както и начин за даване на положителна насока в живота. Ако знаете какво искате да постигнете в живота си, санкалпата може да бъде творецът на вашата съдба.

Санкалпата приема формата на кратко изречение, казано наум, което се запечатва в подсъзнанието, когато е възприемчив и чувствителен към самовнушения по време на йога нидра.

Санкалпата е семе, което създавате и после посявате в лехата на своя ум. Много хора вземат интелектуални решения, но рядко постигат резултати. Причината е в това, че решението не е „посадено” достатъчно надълбоко. Често пъти се взема решение в момент, когато умът е разстроен или не е готов за него. За да успее, санкалпата трябва да се „посади” със силна воля и чувство. Трябва да се „посади”, когато умът е отпуснат и готов да я приеме и абсорбира. Този вид състояние се получава в йога нидра. Санкалпата е мощна техника и трябва да се използва внимателно и мъдро. Практиката се провежда в солната стая и включва инхалация със сол.

Практиката ще се води от Аделина Кирилова

Вход: 30 лева (включва солна инхалация)

Заплащане на билет: На входа на събитието или по банков път

Място на събитието

metta space, бул. Черни връх №47, в Бизнес център Витоша, ет. 1
София, 1407

Цена на събитието

Билети
30.00 лв.