Флотация и магнезиев сулфат

Каква е ролята на магнезиевия сулфат във водата на флотационната капсула? Нека ти разкажем! Както вече може би знаеш, целта на флотацията е пълна релаксация и отпускане на тялото и ума. Концентрацията на магнезиев сулфат във водния разтвор помага на всеки флотиращ без каквото и да е усилие да отпусне тялото си, като очите, носа и устата остават над повърхността на водата при нулево усилие от страна на мускулите. Освен помощ за постигането на почти безтегловно състояние, магнезиевият сулфат има и редица ползи за тялото: много от нас не успяват да си добавят необходимото количество магнезий единствено от храната и това може да доведе до болки и крампи в мускулите, безсъние, хронична умора и главоболие. А попиването на магнезий през кожата на тялото по време на флотация е един от най-ефективните начини да набавим достатъчно от този ценен елемент за клетките си. Според изследвания на професори от Медицинския колеж в щата Охайо комбинирайки дълбока релаксация в пълна тишина и тъмнина с ползите от магнезиевата терапия, флотацията също:

  • Намалява болката от травми при спортисти и ускорява възстановяването им;

  • Успокоява болките в гърба и кръста при бременни жени;

  • Създава благоприятни условия за преодоляване на емоционалния, умствен и физически стрес, причинен от ежедневните ни задачи.


Треньорите на отбора по американски футбол The New England Patriots от Бостън въвеждат редовни флотационни сесии за играчите си от 2014 година насам. Според тях тази практика не само облекчава травмите, но и води до по-качествен сън и концентрация.