2020 – годината на промяната и преход към един нов свят

2020 – годината на промяната и преход към един нов свят

Да, 2020-та година е тук и в небето вече се случва танцът, който никога не се е танцувал, не и по този начин! Ще се учим ли? Знаем, че каквото горе, това и долу и обратно. Всичко е свързано. Тежките планети Сатурн, Плутон и Юпитер ще правят съвпади през годината и ще изискват цялостна промяна, пълен срив на старата структура и ново израстване.

При всеки от нас ще се случва в различна сфера според личната му карта. Тази промяна ще е също и на глобално ниво – в целия свят и във всяка една държава. Особено силно влияние има мощният съвпад на Сатурн и Плутон в Козирог – сега на 12-ти януари – точно след пълнолунието в Рак и коридора на затъмненията, в който сме в момента.

Тази енергия ще стои цяла година. Сатурн е форма, структура и ред. Плутон е планета, която действа на едно подсъзнателно, невидимо ниво и когато дадено нещо се случи, понякога е късно да реагираме. Тази промяна може да е разрушителна, но може и да ни даде онази трансформираща сила, от която да се родим наново. Въпреки, че раждането винаги е свързано с болка, знаем, че не можем да стоим вовеки в корема на мама.

Всеки се справя по различни начини с болката – чрез порастване, грижа, медитация, различни духовни практики, флотация, спорт, изкуство, работа… Все пак великият учител, господарят на кармата – Сатурн – това изисква от нас. Порастване, отговорност, дисциплина.

Казват, че промяната и смъртта са двете най-сигурни неща в живота. А ние, хората, имаме нужда от сигурност и в същото време се страхуваме от промяната. Не е ли парадоксално? Истината е, че понякога ние самите можем да предприемем промяната и то просто като свалим маската, като се изправим пред страха, пред собствените си самосаботажи и пред нещата, над които нямаме контрол. Тогава сме най-уязвими, истински и автентични! Загубата под каквато и да е форма е част от целия този кръговрат. Всичко е цикъл, период с определено времетраене. Ритъм. Нямаше да има ден, ако я нямаше нощта. Без тъмнината как щяхме да виждаме звездите? Клише, нали, толкова буквално и тривиално звучи, но е толкова простичко.

Ретроградни планети

Ако в последните години стана някак модерно да си говорим и да се оправдаваме с ретрограден Меркурий, то тази година ни чака и ретроградна Венера, и ретрограден Марс. Тъй че освен “бъг” в комуникациите, транспорта и компютрите, 2020-та ще е време и за преосмисляне и преразглеждане на темите, свързани с любов, партньорства, секс, пари, работата.

Прелъстителката Венера ще трябва да преразгледа любовните си връзки, пари, ценности. Нещо недовършено от миналото по тези теми ще е добре да преразгледате и довършите. Ретроградна ще е в Близнаци межу 12 май – 25 юни. Не се женете в този период, не започвайте нова връзка, освен ако умишлено не желаеете да е краткосрочна. Разбира се, много е важно къде попадат тези ретроградни движения в личната ви карта, там ще е фокусът и реставрацията.

Марс ще бъде ретрограден в Овен – знакът, на който той сам е господар! Бъдете внимателни в ретроградната му фаза от 9 септември до 14 ноември, защото който започне война – той ще загуби! Не предприемайте големи дейности и нови проекти. Бъдете внимателни с остри и избухливи вещества.

Ретрограден Марс и Венера имаме през 2 години, но това са леки планети – те дават само тласък на вече започнали да се надигат неща от транзитите на тежките планети. Когато танцът им докосне наша, лична планета, то тогава промяната ще е видима и незабравима. Ще е събитие, което отправя живота в една нова посока.

Целувката на боговете

През декември 2020-та ще се случи съвпад на Сатурн и Юпитер – наричат го целувката на боговете, въпреки че тези богове (в митологията) не са се обичали особено. Кронос (Сатурн) изяжда децата си (от страх) , за да не го изместят от престола. Неслучайно Сатурн управлява страха и кармата! И когато се родил Зевс (Юпитер), Рея – жената на Кронос – вместо детето му дала повит камък. Така Кронос глътнал камък, а самият Зевс бил отгледан от планински нимфи и по-късно свалил баща си от престола.

Този съвпад се случва във Водолей и с това първите крачки в новата епоха започват. Съвпадите в астрлогията винаги са свързани с ново начало. Уран – планетата на Водолея – в момента се движи през знака Телец, който управлява майката Земя и финансите. Тази планета е свързана с неочакваните събития, но и промяната на едно еволюционно ниво. Поставя ни във внезапни ситуации, за да генерираме бързи решения. Това е планетата на новото, иновативното и на подтика да прескочим установените норми. Уран е богът на боговете. Той е идеалист и управлява вселената, космоса и астрлогията. Ако се върнем пак на митологията, то Уран е баща на Кронос. И тук можем да проследим родовата карма. Той също убивал децата си, но като ги набутвал обратно в корема на Гея, защото се страхувал за престола си, но това е друга тема, за която ще ви разкажем по-нататък.

Уран е призивът от личен комфорт към прогрес. Ще разтресе планетата Земя, за да ни научи да сме единни, да намерим нов, алтернативен начин да се справяме с този боклук, в който сме потънали, да изгасим пожарите без да чакаме дъжда, да създадем роботи, които да спасяват човешки животи, да създадем един по-съвършен свят, в който да живеем равнопоставено. Уран е прозрение и революция, но тук е важно да не забравяме човещината и живия контакт, защото тъмната му страна е анархията и прекаленото технологизиране.

Усещате ли, че сетивността и допирът (живото докосване) стават все по-рядко срещани и се превръщат в привилегия, защото стоим зад екрана и маската… Пораствайте, приемайте това, което не можете да промените, и продължете напред – будни, широкоскроени, автентични и добри. За всеки има място под слънцето. Бъдете приемащи и помагащи! Ние всички сме деца на майката Земя. Да я обичаме и да се обичаме малко повече през 2020-та.

 

автор: Стела Кръстева