veselka kostadinova yoga women

ЙОГА ЗА ЖЕНСКО ЗДРАВЕ В СОЛНА СТАЯ С ВЕСЕЛКА КОСТАДИНОВА

Йога за женско здраве съдържа компонентите на една класическа Йога практика – асани, мудри, бандхи, дихателни практики, мантра, медитация, релаксация. Практиката може да съчетава както плавни, така и по-динамични движения, съпътствани от съзнателен и ритмичен дъх. Фокусът е върху огъвкавяването и мобилността на таза и гръдния кош и подсилването на подкрепящата мускулатура в тези области.

 

Целта е чрез насочване на вниманието към конкретна област или орган от тялото да отпуснем и освободим напрежение, болка, травма. Да култивираме жизнена енергия и сила и възобновим естествения поток на Прана в цялото тяло, неговите системи и органи. Тази практика дава възможност и пространство за свързване, изследване и наблюдение на физиологичните и психологически процеси и взаимовръзката им с ума.

 

 

Практиката е индивидуална.
Подходяща е както за начинаещи, така и за дами с опит в йога.
При желание, бихте могли да запазите час за вас и ваша близка, като максималният комфортен капацитет е група от трима човека.

 

 

Инструктор: Веселка Костадинова

Продължителност: 75 мин.
Цена: 60 лв. за индивидуална практика

За група от двама или трима човека – 35 лв. / човек

Индивидуална месечна карта за 4 класа: 196 лв.

 

За резервации: 0884008796

ЖЕНСКА ПРАКТИКА АНАХАТА В СОЛНА СТАЯ С ВЕСЕЛКА КОСТАДИНОВА

Природата на жената е да живее в сърцето. За да бъде тя в хармония със себе си е изключително важно да е във връзка със сърдечния център – Анахата, наричан още „духовно сърце“. Женската гръд е най-деликатната и чувствителна част от женското тяло. Разположена е в непосредствена близост до сърдечния център, което я прави пряко уязвима за всичко онова, което преживяваме. Гърдите са положителен полюс на женското тяло – затова концентрацията и съзнателната работа в тази област чрез медитация и самомасаж, носят на жената положителни емоции, мекота и увереност.

 

Практиката дава основа от знания и инструменти, чрез които да поддържаме и да се грижим за нашето физическо, емоционално и ментално здраве. В нея ще научите:

 • как да се грижите за гърдите си чрез лесни лечебни масажни движения
 • кои са основните жизнени енергийни точки, наречени Марма, в областта на гърдите и деколтето и как да ги активираме
 • изкуството на релаксацията на ума и тялото чрез древна техника за концентрация с гърдите от книгата Vijñāna Bhairava Tantra

 

Практиката е индивидуална.

Продължителност: 90 мин.
Цена: 75 лв.

Практиката включва видео материали за практика у дома.

Важно: Техниките използвани в тази практика са част от програмата Self Breast Care на Д-р Сандживани, Таруна – Индия. Веселка е ученик и асистент в центъра на Д-р Таруна в Индия – Sahasi Breast Care.

veselka kostadinova anahata women
ilan kids yoga

ДЕТСКА ЙОГА В СОЛНА СТАЯ С ИЛИАН ПЕТРОВ

Йога за деца е 60-минутна практика, която включва въведение в света на йогата, изучаване на определени асани и време за почивка с приказка. Децата се потапят в света на океана, космоса, вълшебствата и съчетават движенията на тялото с полета на въображението.

 

Освен отключване на въображението и намиране на вътрешен баланс, в практиката взаимодействие има и солта, която усилва имунната система, помага за възстановяване, изчиства горните дихателни пътища, успокоява и зарежда тялото.

 

Практиката се води от Илиан Петров, студент по медицина, с дългогодишен опит с работа с деца и искрено любопитство и любов към тяхната същност.

 

Всяка неделя от 14.00ч. до 15.00ч.

 

Цена: 20 лева/дете, като картите мултиспорт дават 10% отстъпка
Родител с дете: 35 лв

 

С предварителна резервация на телефон 088 400 8796.

 

Практиката Детска йога включва инхалация със сол. 

МЕДИТАЦИЯ В СОЛНА СТАЯ С ЯНА ЯНЕВА

 

Медитация за осъзнатост (mindfulness meditation) е практика за трениране на чувството за сегашния момент, успокояване на ума и тялото, свързване с вътрешния център и усещания.

Всеки вторник от 19:45 до 20.45ч.
Цена: 20 лева

 

Притежателите на карти Мултиспорт получават 10% отстъпка без да се маркира картата за деня.

 

С предварителна резервация на телефон 088 400 8796.
Практиката включва инхалация със сол.

Яна e сертифициран учител по майндфулнес и медитация. Тя започва духовния си път с кундалини йога, а от края на 2011 се фокусира главно върху практиките по медитация и осъзнатост. Обучава се ежегодно в Тайланд и е ментор на различни международни програми. Яна преподава активно през последните години като организира различни обучения по света.

 

Развива и собствена галерия за изкуство и бижута SABAI.

yana yaneva meditation
marina tibetan bowls

ДЪЛБОКА РЕЛАКСАЦИЯ С ТИБЕТСКИ КУПИ И ЙОГА НА ЗВУКА В СОЛНА СТАЯ С МАРИНА ВЕЛИКОВА

 

Благодарение на диапазона от звуци, купите помагат за възстановяване и нормализиране на вибрационните честоти на тялото, за хармонизиране на ума и душата. Звуците, генерирани от тибетски пеещи купи, са вид енергийно лекарство, което помага в моменти на стрес, напрежение, болка и депресия. Те въвеждат мозъка в покой и му помагат да се настрои на честотите на тета вълните, като по този начин предизвикват състояния на дълбока медитация, събуждане на творческо мислене и интуиция. Тялото се чувства отпочинало и потокът на енергия се възвръща.

Всяка сряда от 20 до 21 ч.
Цена:

 • 25 лв. за групова практика
 • 40 лв. за групова практика в съчетание с акупунктура
 • 50 лв. за индивидуална практика

С предварителна резервация на телефон 088 400 8796.

 

Практиката включва инхалация със сол.

Марина Великова е музикант, мултиинструменталист, чийто стил е силно повлиян и вдъхновен от изучаването на различни практики и техники на музициране на източните култури. Повече от 15 години се занимава с изследване на звука и тишината и тяхното въздействие върху човека.

 

Първоначално е възпитана в традицията на Европейската класическа музика – завършила е Националната музикална академия в София.

 

От 2003 до 2008 г. тя изучава индийска класическа музика и специализира вокално майсторство в най-старата школа за музика и танц в Индия – ‘’Гандарва Маха Видеале’’, Делхи.

 

Успоредно с усвояването на традиционни инструменти, музикалните традиции, ритуали и символика на различните етноси, опитни духовни учители я въвеждат в познатата от дълбоката древност тайна сила на мантрата и на Нада йога – йогата на звука.

 

Днес, паралелно с концертната си дейност и работа на музикален редактор в програма „Хоризонт“ на Българското национално радио, Марина записва специални проекти с музика за медитаця, йога нидра (йога на съня) и мантри. Провежда семинари и курсове по звукова терапия и йога на звука, изследва и работи с Тибетски пеещи купи за медитация.
Ежегодно се връща в Индия, за да поддържа връзка с учителите си.

 

Последни реализирани албуми – „The high blue mountain” 2014 – на първо място в класацията за New age на iTunes – за България,

– “Аwakening the cosmos” 2015

– „Биджа мантри“ 2018.

 

Повече за Марина тук.

ДИХАТЕЛНИ ПРАКТИКИ С ВЕСЕЛКА КОСТАДИНОВА

Дишането е същността на живота, то е животворната сила, която задвижва потока на енергия (Прана) в цялото ни тяло. Чрез контрола на дишането удължаваме или разширяваме измерението на жизнената енергия.

 

Умът, тялото и дъха са в непрекъснато взаимодействие. Нашето дишане се влияе от нашите мисли, а нашите мисли и физиология могат да бъдат повлияни от дъха. Дъхът е един от най-мощните инструменти, чрез които можем да придобием контрол над ума. Когато сме в състояние да използваме съзнателно този контрол, можем да поддържаме място на стабилност и лекота, място на мир и тишина във всички аспекти на живота. Дълбокото дишане стимулира главния нерв в парасимпатиковата нервна система – блуждаещия нерв – като забавя сърдечната честота, понижава кръвното налягане и успокоява тялото и ума.

 

Тази практика включва разнообразни техники от Йога и дрyги школи, чрез които изследваме и опознаваме пътя на дъха. Практиката завършва с Йога Нидра – водена дълбока релаксация в легнало положение.

 

 

Продължителност: 75мин
Всеки четвъртък от 20ч до 21:15ч
Групова практика: капацитет 7 човека
Цена: 26лв, с включена солна инхалация

 

 

Въздействие и ползи:

 • зарежда тялото с жизненост и енергия, насища с кислород системите и органите
 • подобрява капацитета на дъха и белодробната функция
 • подобрява „парасимпатиковия тонус“
 • повлиява положително настроението и съня
 • намалява нивото на стрес, депресия и тревожност
 • може да повлияе добре при симптоми на ПТСР (посттравматично стресово разстройство) и панически атаки