Стипендия Пътят до Сантяго

trail

Стипендия Пътят до Сантяго

Днес metta става на 5 години. Пътят ни до тук беше изпълнен с всякакви прозрения, уроци, ангелски срещи, знаци, тревоги, сблъсъци, доказване, изплуване, пречистване, благодарност. Имаше от всичко, както може би е редно да се върви по пътя на живота, за да са пълноценни уроците ни и да се развиваме като хора и бизнес. Искаме точно днес да обявим началото на годишна традиция – Стипендия „Пътят до Сантяго“. Това ще бъде финансова подкрепа за един човек, решил да тръгне по своето камино.

Какво е Пътят до Сантяго?

Камино е древна поклонническа мрежа от пътища, които водят до катедралата Сантяго де Компостела в северна Испания. Има много истории и легенди за началото на пилигримския път. Със сигурност се знае, че това е път за поклонение много преди христянството. Езичници от цял свят са вървели своето камино и накрая на пътя са изгаряли притежанията си в ритуал на пречистване. Духовният стремеж няма нужда от религия и това става ясно с всяка среща по пътя. Класическото разстояние е 800 км до Сантяго, но фактическият край на пътя е с още 100 км до Финистере („Краят на света“), където започва Атлантическият океан.  Според една от легендите пътят минава точно под Млечния път и като негова проекция на Земята отразява звездната енергия.

Онлайн може да се намери още много информация за Пътят до Сантяго.

Дали е за мен?

Задайте си тези въпроси:

  • Имам ли дълбок стремеж в душата си да стана и да тръгна?
  • Искам ли да остана сам със себе си?
  • Готов ли съм да не зная какво носи следващият ден?
  • Готов ли съм да оставя суетата вкъщи и да живея с една тениска на гърба?
  • Мога ли да поема изпитанието да вървя всеки ден и да спя в стая с десетки хора, да се къпя със студена вода, да заспивам с болки по цялото тяло?
  • Колко свободно време мога да отделя, за да се отдам на пътя?

Какво е стипендия „Пътят до Сантяго“?

metta ще дари стипендия от 1 800 лв., която ще покрие транспортни разходи и спане на класическия път „Camino Frances“.
Предлагаме нашия опит и съвети с пътя. Можем да услужим и с раница.

Как се кандидатства?

За да кандидатствате трябва да ни изпратите есе 1 до 3 страници защо за вас е важно да минете пътя през 2022 година. Крайният срок е 28 февруари, а до 28 март ще обявим кой ще подкрепим в неговото пътуване. Можете да изпращате вашите отговори на hello@mettaspace.bg със заглавие Камино. Всички писма и информацията в тях ще бъдат строго конфиденциални, както всичко, което се случва в metta!

Единственото ни условие е пътешествието да е през 2022 г. и това да бъде оригиналният път, „Camino Frances“.

Защо го правим?

Защото Пътят до Сантяго не е просто един дълъг преход. Той е възможност да преоткриеш себе си и вътрешния си ресурс и да стъпиш здраво на земята, гледайки към небето. Вярваме, че промяната в света трябва да се случи първо в душите и сърцата ни и после да се манифестира в ежедневието ни и да се мултиплицира чрез личния ни пример за автентичност и духовност. Искаме да дадем обратно това, което се даде на нас.
Пътят те среща с различни хора – светци и грешници, богати и бедни, вярващи и невярващи. Това е и най-красивият му подарък – всички сте равни пред пътя и пришките.

Пишете ни, ако горното ви говори и пътят ви зове. 

с благодарност към живота и възможностите,
екипът на metta