Съветите на 12те зодиакални знака по време на COVID-19

Съветите на 12те зодиакални знака по време на COVID-19

Без значение каква зодия сме, съветите на всички знаци ще ни накарат да се почувстваме по-цялостни и заредени 😉

Овен – тъй като движението ни е ограничено, а Овенът е енергия, движение, импулс, тук вместо скандал у дома и пасивна агресия, може да започнете със сутрешна гимнастика, йога, тай чи. Хубаво е слънчевите лъчи да ви докосват – това ще балансира енергията и ще ви стопли. Най-добре би било на изгрев, стига да сте от ранобудните. Ако сте свикнали да бъдете във фитнес залата – направете си я у дома с коремни преси и лицеви опори. Филм с Брус Лий ще ви зареди също толкова приятно и ще си поръчате нунджако и боксова круша.

Телец – знам, че обичате да похапвате, а напоследък всички това правим, но Телец е и знакът на Майката Земя. Помислете как дишат нейните дробове сега, без самолети, големи продукции, замърсяване… ако си имате двор – посадете дърво! Може и в градинката пред блока, в тиха разходка до гората, парка. Пролетта е тук и това е прекрасно време да засадим нещо и да благодарим на Майката Земя. Ако всеки един човек на тази земя посади дърво сега, каква ли зеленина и чистота ще имаме ПОСЛЕ? Станете от дивана. Пуснете си хубава музика, потанцувайте у дома, откога не сте? Гозбите винаги стават по-вкусни и докато си тананикате! 

Близнаци – оставете за малко телефона, знам че ви се говори, но това го правите по всяко време така или иначе! Споделете някоя любима книга! Какво четете в момента? Сега е време да прочетете и нещо ново, може би различно от това, което по принцип обичате? Имаме време, да го направим! Също така проверявайте източниците на информация. Не се доверявайте на всичко в Интернет, защото ще си докарате психично разстройство. Дишайте, но не забравяйте да издишате. Близнаци упавляват белите дробове. Проветрявайте всеки ден!

Рак – Е, колко хубаво е у дома всъщност! Сигурна съм, че и нови готварски рецепти може да споделите. Не се притеснявайте, може да се погрижите за родителите и близките си дори от разстояние. Обадете им се днес, сега. Ако имате възможност, кажете на майка си колко много я обичате и ѝ благодарете! Ако не, изпратете ѝ тази мисъл, тя ще я чуе, където и да е! Полейте цветята, изведете кучето, но не му слагайте маска. То е окей. Знам, че котката ви гледа с лека досада, задето ѝ нарушавате идилията у дома, но и тя ви обича. Оставете остатъците от храната си на бездомните животни. Със затварянето на заведенията и тяхната храна е понамаляла.

Лъв – май няма много аплодисменти, а? Не се сърди, човече – няма нужда от драма. Знам, че ще намериш креативен начин за забава! Твоето сърце е любов. Да бъдем щедри! Може да поиграете сами или с децата си (ако имате такива), направете си селфи и го сложете в социалните мрежи, кажете на света колко много го обичате, това ще ви даде нужното внимание и ще стопли сърцето ви. Онлайн представленията също са добра алтернатива за среща с театъра в момента. 

Дева – дойде момента да почистите банята, килера, дневната, праха, лапите на кучето. Старите дрехи да се пакетират и дарят/изхвърлят/изпратят (изпрани). Да дезинфекцирате: телефона, компютъра, ключовете, бравата на вратата, портмонето, да изперете. Да подредите къщата, папките на компютъра си, да въдворите ред в хранителния си режим. Взимайте витамини! Ако в здравословен план симптоматиката е близка до тази на COVID -19 – на сайта на Министерството на здравеопазването има информация и денонощен телефон.

Везни – “Красотата ще спаси света” –  така че лакирайте се, гримирайте се, поръчайте си нова маска за коса, може да погледате видеа за подмладяване, реджуванс, арт техники, мода. Може да пробвате нова боя за коса – и да не ви се получи, няма кой да ви види! Пуснете брада, махнете брада. Ако се харесате, споделете, за да ви харесат и другите. Знаем, че хармоничните отношения и балансът са ваша силна черта, но в момента вместо да се избиете с половинката си, преаранжирайте дома, помислете за нов дизайн, цвят.

Скорпион – ако няма с кого, може да се докосвате и сами, нали така? Ако не ви е до секс, кримироман също може да свърши работа, а защо не и документалният филм за Тед Бънди. Но ако това ви е прекалено дарк, то може да почетете “Холистично лечение на Плутоновите кризи” на Дона Кънингам – действа лечебно и ще помогне за справянето с гнева, вината, страха и нуждата от контрол. Има и много хубави техники за отваряне на сърцето, прошка, осъзнаване. 

Стрелец – няма как да пътувате, но може да го направите през филм за далечна страна, да прочетете книга с пътеписи –  „Да осъзнаеш колко си малък” на Филип Захариев или „На 37 години в 37 страни” на Стела Кръстева“ (лол)… и мислете философски и позитивно: Слънцето го има дори когато не го виждаме. В будистката психология се набляга на позитивното виждане. Тя се фокусира върху онова, което е наред, а не върху това, което не е наред (както в западната психология). Будистката психология забелязва негативните емоции, но ги възприема като скриващи добротата ни така, както облаците скриват слънцето. Идеята тук е, че всичко е временно. И всички тези смущения и тегоби всъщност разкриват истинската ни същност и потенциал. Та бъдете философи, защото това е божествената мъдрост през любовта и истината.

Козирог – всъщност казармените усливия са супер дисциплина. За смях станахме с това миене на ръце. В детската градина трябваше да се върнем. Някой май не си е научил уроците. Време е да станем малко по-отговорни и сериозни, защото няма порастване иначе. Сега поне не се харчат много пари, но и много се губят, така че може да помислим за работа от вкъщи, която да носи такива. Сигурна съм, че вече я вършите, ако не – помислете за онлайн уроци, нещо което да ви даде стабилност ПОСЛЕ. Ако не сте скатали за черни дни – ето, момент да помислим за това колко е важно. И не излизайте! 

Водолей – е, няма как да бъдем свободни, но не сме и роби. Иновациите и гениалността се пораждат точно в такива моменти. Сигурна съм, че много изобретения ще бъдат създадени! Давайте. Може да си направите групов чат с приятели, поговорете си, споделяйте мечти, идеали, идеи. Този знак отговаря за астрологията, а с новата ера, която настъпва, онлайн консултацията с астролог би ви помогнала доста.

Риби – ако алкохолът и гъбите ви карат да бягате от реалността, то микродозирайте, защото този знак няма граници и може да залитнете съвсем! Може би ракия с люти чушки ще помогне, но тоалетната хартия ще ви свърши, така че… Сериозно: успокояването на ума през медитативни практики би помогнало доста. Пуснете си филм, рисувайте, медитирайте, танцувайте, свирете на музикален инструмент. Психичното здраве е най-ценно в момента. Не се подавайте на панически атаки и на депресивни състояния, защото каквото практикуваме на ежедневно ниво – такива ставаме. Погрижете се за вътрешния си мир. Храмът е вътре в нас, в душата ни! Ако ви е трудно сами, има доста безплатни онлайн курсове по йога и медитации. Споделяйте.

Далай Лама казва, че когато имаме вътрешен мир, ще бъдем в мир и с околните. Ако общността е в мир, тя ще може да сподели този мир със заобикалящите я общности и така нататък. Ако се отнасяме към другите с обич и доброта, това не само ще ги кара да се чувстват обичани и значими, но ще помогне и на нас да постигнем вътрешен мир и щастие. Ето това да се опитаме да предадем верижно! 

Бъдете здрави, 

Стела Кръстева