Kaloyan-Kalev-massage-metta

Холистичен масаж, комбиниращ техники от класическия и съединително-тъканния, заедно с акупресура

Фокусът на масажите в metta е насочен към освобождаване на меката тъкан от схващания и сраствания, водещи до ограничена мобилност в двигателния обем на множество стави и намаляване функционалната активност на вътрешните органи.

 

Това от своя страна води до намаляване нивата на стреса поради връзката между състоянието на миофасциална, периферна нервна система, от една страна, и на централната нервна система, от друга.

 

Техниките, използвани по време на масажа, увеличават резистентните свойства на организма и неговите съпротивителни сили като следствие от балансиране на имунния отговор – пряк резултат от активацията на редица жизнено важни акупресурни точки и от подобряване циркулацията на кръв и лимфопоток. Активацията на акупресурните точки засилва отделянето в кръвообращението на редица невромедиатори и хормони на щастието.

Масажът се съсредоточава и върху разрешаване на конкретно поставени задания с помощната функция на физикален метод, например:

 

  • Терапия с вендузи (по желание на клиента)
  • Светлинен – пулсираща инфрачервена светлина , която увеличава нивата на АТФ (молекулата на енергията за клетката) в митохондриите
  • Топлинен – терапия с мокса (при конкретни показания)
  • Постоянна акупресура със семена от китайско зеле като противоболков метод (при желание на клиента)

 

Крайната цел е, излизайки от кабинета, вие да се чувствате освободени, релаксирани, енергизирани, възстановени и положително мотивирани. Част от философията на metta и на целия ни екип!

Повече за нашия масажист Калоян Калев:

 

Калоян e завършил Национална спортна академия „Васил Левски“ през 2014 година, специалност „Спа-култура, хидро, лито и таласо практики“. През 2012 година завършва успешно курс по „Класически и азиатски масаж“ и „Културизъм и фитнес-културизъм“.

 

От 2014 г. до 2017 г. работи в център за китайска медицина и акупунктура „ЕДИ“, където работи с класически и рефлекторен масаж, съчетаващ акупресурни и мануални техники, методи за топлинно и механично влияние посредством вендузо- и моксотерапия, работа с апаратурни комплектации с козметична и медицинска цел – въздействие чрез радиочестота, кавитация и кохерентна инфрачервена светлина.

 

Интересува се от алтернативни методи за лечебно-профилактично въздействие в областта на китайската медицина, светлинната и магнитната терапия, диететика, психосоматика, хюман дизайн и астрология.

Цени на масажите в metta:

 

60 минути – 75 лева

90 минути – 95 лева

30 минути (частичен) – 45 лв

 

60 минути масаж на цяло тяло в солна стая (включва солна инхалация) – 90 лв.

 

Провеждат се в масажния кабинет на metta.

 

Нужна е предварителна резервация на 088 400 8796*

Аюрведичен йога масаж за жени

Аюрведичният йога масаж (АЙМ) е уникално съчетание, което среща двете древни науки Аюрведа и Йога в един цялостен метод за лечение на тялото в дълбочина.

АЙМ е дълбокотъканен, терапевтичен масаж. Използва органично сусамово масло* и аюрведична билкова прах (блатен аир/calamus) – билката стимулира кръвообращението и детоксикацията, има лек ексфолиращ ефект върху кожата. Масажът работи детайлно, като обхваща цялото тяло – включително корема, гърдите, стъпалата, лицето и скалпа. По време на сесията се прилагат асистирани прецизни разтягания въз основа на Йога, съпроводени от контролирана и съзнателна работа с дъха. Разтяганията са умерени и съобразени с възможностите и индивидуалния казус на получаващия (не се изисква опит в йога). Масажистът работи както с ръце, така и с крака, което дава едно по-плътно и дълбоко отпускащо усещане.

 

Аюрведичният йога масаж се фокусира върху няколко основни ключови елемента за поддържането и възстановяването на физическото, емоционално и ментално здраве, а именно:

• Лимфата
• Качеството и капацитета на дъха
• Нервната система
• Кръвообращението
• Жизнената енергия (Прана)
• Здравината и гъвкавостта на гръбначния стълб
• Еластичността на мускулатурата

 

 

ПОЛЗИТЕ ЗА ВАС:

 

• Подобрява стойката и естественото положение на гръбначния стълб

• Отваря гръдния кош

• Спомага за извличането на токсини от тялото

• Освобождава напрежението в мускулната тъкан, подобрява кръвооросяването и снабдяването на клетките с хранителни вещества и кислород

• Облекчава чувство на стрес, безпокойство, напрежение, умора

• Създава добър имунитет и устойчивост на организма към заболявания

• Повлиява добре върху храносмилането

• Подобрява гъвкавостта, силата и издръжливостта на тялото

• Подобрява здравето, благосъстоянието и дълголетието

• Допринася за здравия и спокоен сън

• Помага да създадем по-дълбока и осъзната връзка с нашето тяло

 

Аюрведичният йога масаж е дълбок терапевтичен процес, при който за най-добри резултати може да са необходими няколко последователни сесии.
Честотата и броят им се определят в зависимост от индивидуалните нужди и състояние на получаващия.

 

Масажът се извършва на земя върху удобен матрак.

 

 

Продължителност: 90 мин
Цена: 120 лв

 

Продължителност: 60 мин
Цена: 100 лв

(при по-кратката сесия не се работи с крака и се прилагат по-малко разтягания)

 

  • 60 мин масаж  + флотация 60 мин – 210 лв
  • 90 мин масаж  + флотация 60 мин – 230 лв

 

Масажист: Веселка Костадинова

За резервации: 0884 00 87 96 *

 

** При наличие на алергични реакции или непоносимост към сусамово или друго масло, молим да предупредите предварително терапевта. В терапиите се използва студено пресовано, органично сусамово масло, но може да бъде заменено с друго.

Важно преди масаж: да бъде на празен стомах, минимум 2ч след последното хранене

Женски масаж Сахаси (женски аюрведичен масаж)

Женският масаж Сахаси е деликатна и нежна грижа за физическото, емоционално и ментално здраве на жената. Той съчетава традиционни (лечебни) масажни движения от Аюрведа, стимулиране на важни за жената жизнени енергийни точки (Марма) и леки освобождаващи разтягания, координирани с дълбок дъх.

 

Плътните и плавни масажни движения  действат като мощен стимулант за лимфата, което спомага извеждането на натрупаните токсини и отпадни материи в областта на гърдите (една от основните причини за заболяванията на гръдната тъкан, според Аюрведа), увеличава кръвоснабдяването и ревитализира тъканите на гърдите. Масажът и Марма точките освобождават блокажите по фините канали (Нади), което позволява свободното движение на енергията (Прана) към органите. Използва се органично, затоплено сусамово масло* (известно със своите лечебни свойства в Аюрведа).

 

Масажът е фокусиран в горната част на тялото. Обхваща целия гръб, шията, деколтето, ръцете, лимфен дренаж на подмишниците, корема, гърдите, лицето и скалпа. Върху краката и стъпалата се прилага лек, освобождаващ натиск, но не се масажират с масло. Освен, че е най-нежната грижа за женско здраве, масажът Сахаси носи дълбока релаксация на тялото и ума. Подходящ е за всяка жена, която желае да се погрижи за себе си и да се наслаждава пълноценно на своята женственост.

 

Цялостни Ползи за жената:

• Хормонален баланс
• Облекчава общото състояние и симптомите на ПМС и климактериума
• Грижи се за здравето на гръдната тъкан и тонус на гърдите
• Повлиява добре като съпътстваща терапия при: аменорея, дисменорея и безплодие
• Намалява риска от стрии по време на бременност и рязка промяна в теглото
• Благоприятно въздейства върху качеството на кърмата
• Омекотява твърдата тъкан след поставяне на импланти
• Създава дълбока и осъзната връзка с тялото и чувствата
• Разкрасява формата на гърдите

 

Допълнителни пояснения 
• Масажът може да се изпълнява по време на менструация, най-добре 72 часа след настъпването й
• Подходящ е за бременни – след първо тримесечие
• При кърмещи – 6 седмици след раждане
• Масажът се извършва на празен стомах, минимум 2ч след последното хранене
• При втвърдявания, болка или зачервяване на гърдите от неизвестен характер, първо се консултирайте с лекар-специалист, преди масаж

 

Масажът се извършва на земя върху удобен матрак.
Подходящ е за всички дами над 18г възраст.

 

Продължителност: 60 мин
Цена: 85 лв

За най-добри резултати се препоръчва първоначален курс от 6 до 10 сесии с по-голяма честота,  като след това се разреди като профилактика 1-2 пъти в месеца.

 

Масажист: Веселка Костадинова
За резервации: 0884 00 87 96 *

 

* При наличие на алергични реакции или непоносимост към сусамово или друго масло, молим да предупредите предварително терапевта. В терапиите се използва студено пресовано, органично сусамово масло, но може да бъде заменено с друго.

Повече за Веселка Костадинова:

 

Веселка Костадинова е сертифициран Йога преподавател и масажист.

 

Веселка Костадинова е ученик и асистент в центъра на Д-р Сандживани Таруна, SahasiBreast Care в Индия.Преминава няколко пъти 21-дневната програма “Sеlf Breast Care”, сертифицирана е в “Женски масаж Сахаси”, “Аюрведичен Йога Масаж” по метода на Мастер Кусум Модак и класически Thai Massage към Thai Massage School of Chang Mai, Thailand.

 

През 2018г записва своето обучение в Хатха йога към „Kaivalyadhama Yoga and Ayurveda Institute“ – Лонавла, Индия. През 2022 започва обучение в Аюрведа-терапия в центъра на Д-р Антоанета Заркова. По време на посещенията си в Индия практикува медитативните терапии и медитации на Ошо като: „No mind“, „Born Again“, „Mystic Rose“, „Talking to Body and Mind“, „Nadabrama“,“Kundalini“.

 

Тайландски масаж с тибетска купа

Тайландският масаж е една от най-старите просъществували и до днес масажни техники. Още от преди 2 500 години той е метод за освобождаване на блокираната енергия, вид медитация в движение, която стимулира жизнеността.

 

Използването на директен натиск върху мускулите, комбинирано с разтягане, стимулира мускулно-скелетната система, включително ставите, костите, нервните окончания, тъканите и лимфната система на тялото.

 

Тай масажът е известен още като „пасивна йога“, с него постигаме цялостна релаксация и засилваме имунната система чрез балансиране на жизнената енергия. Съчетан с лечебните вибрации от звука на тибетската купа, масажът повлиява мозъчните вълни до състояние на пълно отпускане, благодарение на намаляването нивата на хормона на стреса – кортизолът. Когато нивата на кортизол са занижени, ние се чувстваме спокойни и лесно постигаме релаксация. Много често получаващият масаж заспива. Вибрациите от звука въздействат благоприятно на енергийното поле на тялото, а това увеличава шансовете ни да се самолекуваме, тъй като съдействаме на имунната система да работи по-добре. Ефектът от масажа трае дни след прилагането му.

 

Тайландски масаж за бременни

 

По време на бременността женското тяло претърпява промени, някои от които са причина за стрес и дискомфорт. Посредством прилагането на масажа с леки движения чрез използване на длани и палци тялото се отпуска, стимулират се нервите и се подобрява функцията на вътрешните органи. Работи се главно по енергийните линии, които обхващат проблемните зони, появили се в следствие на бременността. Такива са по-често болките в гърба, тежест в кръста и краката.

 

Въздействие и ползи:

• Масажът помага на майчиното тяло да се освободи от отпадни продукти, чрез лимфна, кръвоносна системи – редуцира се умората, повишава се жизнеността.
• Подпомагайки кръвообращението, масажът намалява натоварването на сърцето на майката и помага кръвното да е в норма.
• Мускулен дискомфорт – крампи, напрежение, втърдяване, може да бъде облекчен.
• Масажът помага за освобождение от млечна киселина и други продукти на обмяната на веществата, предизвикващи умора.
• Масажът може да успокои депресия и раздразнителност, които са резултат от хормонални промени.
• Облекчава много от обичайни за бременността проблеми като болки в гърба, схващане на врата, крампи на подбедриците, главоболие, отоци, болезнени и отекли глезени и стъпала.
• Масажът засилва местно и общо кръвообращение, по този начин на клетъчно ниво майката и плода получават повече кислород и хранителни вещества – това означава повече виталност и по-малко умора за майката, по-добро хранене за бебето.
• Масажът стимулира секреторна функция на ендокринни жлези, което помага за стабилизиране на хормоналното ниво.
• Отпуска напрегнати мускули и тонизира слаби, подобрява еластичността на мускулите.
• Подобрява подвижността на ставите и на опорно-двигателния апарат.
• Масажът успокоява нервното напрежение – майката има здрав сън. Лекарите са единодушни, че спокойна майка има леко раждане.

 

* Масажът се прилага в позициите – тилен лег (по гръб), страничен лег и седеж. Терапията се изпълнява през дрехи. Необходимо е клиентите да бъдат с леки и удобни дрехи, позволяващи движение и разтягане.

 

Продължителност: 60 мин
Тайландски масаж с тибетска купа: 120 лв
Тайландски масаж за бременни: 100 лв

 

За резервации: 0884 00 87 96 *

 

 

Доротея Маринова е масажист, йога учител и звуков терапевт

Тя започва своя терапевтичен път преди повече от 15 години със завършването на цялостен курс по тайландски масажи от системата на Thai Massage School of Chiang Mai (Северен Тайланд).
Личната й практика по йога започва през 2000 г., а от 2014 г. е сертифициран йога учител към Yoga Alliance за RYT-200. В годините споделя знанията си в часовете по хатха йога, йога за бременни, йога за деца, въздушна и акро йога. В момента активно работи с йога за деца и терапевтична хатха йога.

 

През 2022-ра година преминава серия обучения за звукотерапевт, като едно от тях е с Гранд гонг майстор Дон Конро. До този момент не е прекъсвала звуковите си срещи и терапии, като ги прилага както в личната си практика, така и в кратки групови сесии и гонг пуджи.

* Направена резервация може да се анлуира до 24 часа преди запазения час. Ако не дойдете за часа си или не ни се обадите, е нужно да заплатите 50% от стойността на услугата като компенсация при следващото ви посещение. В случай, че сте с ваучер или абонаментна карта, ще маркираме посещението като използвано.

Всичко се случва и разчитаме на вашата навременна обратна връзка при невъзможност да ни посетите.