ТЕРАПИИ

БОУЕН ТЕРАПИЯ

Боуен терапията е холистична техника, която активира естествената способност на тялото за дълбоко самовъзстановяване и трайно хармонизиране на емоциите и духа.

 

Боуен терапевтът прилага редица специфични комбинации от фини движения с пръстите на ръцете си на точно определени места по тялото. Тези комбинации се избират строго индивидуално за всеки човек в зависимост от конкретните нужди, които той има.

 

Особеното тук е, че процедурата протича с редуване на специално избраните поредности от движения с паузи от по няколко минути, в които терапевтът излиза от помещението, давайки възможност на човека да се отпусне напълно. Именно през тези важни, кратки почивки своеобразните команди за възстановяване биват възприети и започват да действат. Тялото стартира осезаеми промени на база на получената информация от активираните с подадените движения рецептори.

Терапията е изключително приятна и релаксираща. Не се използват силови манипулации, поради което не причинява никакъв дискомфорт. Напълно подходяща е за хора на всякаква възраст, като чрез индивидуалния подход се постигат резултати при редица състояния.

 

Много добре се повлияват от Боуен процедурите:

 

 • Мускулно-скелетни и ставни проблеми (болки във врата, раменете, гърба и кръста, ишиас, проблеми с тазобедрените стави, коленете и глезените, гръбначни изкривявания, спортни травми)

 

 • Дисбаланс и проблеми с вътрешните органи (главоболие и мигрена, астма и бронхиални симптоми, сенна хрема, проблеми с бъбреците, стомашни-чревни разстройства)

 

 • Хормонални нарушения

 

 • Репродуктивни и гинекологични проблеми

 

 • Нарушен или отслабен имунитет, чести боледувания при децата

 

 • Стрес, депресия, безсъние, хронична умора, емоционален дисбаланс

 

 • Неразположение и болки по време на бременност

 

 • Колики при бебета

 

За максимален ефект препоръчваме минимум 5 дни преди Боуен процедура да не сте се подлагали на друг вид мануално въздействие върху тялото си. Ефектът от всяка процедура продължава своето действие между 5 и 10 дни след провеждането й, поради което терапията се прилага не по-често от веднъж седмично. По тази причина е желателно също така поне 5 дни след Боуен да не преминавате през други форми на мануална терапия, за да не се прекъсне лечебният процес.

 

Повече за нашия Боуен терапевт Антония Минева:

Антония се запознава с Боуен терапията като пациент през 2017 година, когато й предстои гинекологична операция. Срещите с Боуен терепевт са опит да се избегне хирургичната интервенция. Само два месеца по-късно необходимостта от операция отпада. Антония завършва обучението си за Боуен терапевт към “Австралийска академия по Боуен терапия” в София през 2020 година с пълен успех.


През целия период на обучение практикува интензивно и с голяма отдаденост, като успява успешно да повлияе и подобри състоянието на много хора, опознавайки внимателно индивидуалното състояние на всеки отделен човек. Интересува се от различни холистични терапевтични методи, които активират вътрешните оздравителни механизми на организма и водят до постигане на баланс в тялото в темпото, което е подходящо точно за вашето тяло.

 

Цени за Боуен сесии в metta:

 

Възрастен – 60 лв

Деца до 10 години – 30 лв

Бебета (до 1 годинка) – Безплатно 

Боуен терапия за възрастен в солна стая – 75 лв

Боуен за двама едновременно – 100 лв 

Продължителност – 40 – 60 минути. 

Провеждат се в масажния кабинет на metta или в солната стая.

 

Нужна е предварителна резервация на 088 400 8796 *

АКУПУНКТУРА

Акупунктурата (или иглотерапията) е алтернативен метод на лечение, който се основава на принципите на традиционната китайска медицина. Според нея здравето е резултат от хармоничния баланс между енергиите в тялото, които се движат по определени канали, наречени още меридиани. Акупунктурата използва това знание, за да отпуши блокажи и върне баланса в тялото чрез поставяне на игли в определени точки по енергийните меридиани.

 

Иглотерапията може да помогне в случаи на:

 

 • различни видове болка: мигрена, болки в гърба, врата, коленете, вкл. хронична болка, фибромиалгия и артрит
 • безсъние
 • тревожност и депресия
 • хронична умора и синдром на прегаряне (бърн аут)
 • алергии
 • храносмилателни проблеми
 • проблеми с кръвното налягане
 • нужда от цялостно укрепване на имунната система

 

В Древен Китай лекарите са си получавали заплатите, докато са успявали да поддържат пациентите си здрави. Затова препоръчваме иглотерапията (а и всички останали преживявания в metta, които носят спокойствие на духа) за профилактика преди да е станало прекалено късно. 

 

Как протичат сесиите?

 

Препоръчваме първата среща с нашия терапевт да бъде отделена за диагностика, разговор и създаване на индивидуална програма според състоянието ви. Следващите сесии могат да бъдат проведени в масажния кабинет на metta или да бъдат съчетани със солна стая за допълнителен успокояващ и заземяващ ефект.

 

Цена:
– първа среща – консултация + процедура – 90 лв.
– последващи посещения – 70 лв.

 

Продължителност – 30 – 40 минути. 

Провеждат се в масажния кабинет на metta или в солната стая.

 

Повече за нашия иглотерапевт Атанас Митов:

 

Наско е завършил 5-годишната програма на Пекинския университет по традиционна китайска медицина със специалност „Иглотерапия и масаж“. След едногодишен стаж в болница в Китай той прекарва осем години и половина в Швеция, където работи в клиника по физиотерапия. 

 

 

Нужна е предварителна резервация на 088 400 8796 *

ЕСТЕСТВЕНА ПОДМЛАДЯВАЩА ТЕРАПИЯ ЗА ЛИЦЕ

Естествената подмладяваща терапия за лице представлява фино, нежно и ефективно докосване на всяко лицево мускулче, което оживява и освежава лицето, изглажда релефа на кожата, релаксира и успокоява.

 


Терапията се състои от шест базови процедури, които се правят през 2-3 дни. Те обхващат всички структури (съединителна тъкан и мускули) на лицето, темето, врата, шията и деколтето. Ефектът е видим още след първата процедура – кожата се освежава, става по-мека, еластична, сияеща и гладка.

 

След преминаване на основната поредност от всички базови процедури се препоръчват до една или две поддържащи процедури месечно, които сигурно затвърждават ефекта на витализиране на мускулите и кожата на лицето.

 

Замислете се как всички наши емоции, раздразненията, стресът и трудностите, с които се срещаме неминуемо в ежедневието, неусетно остават задържани в мислите ни и донасят напрежение, оставящо своя ясен отпечатък върху лицето ни.

 

И когато допуснем мускулите на собственото ни лице да „показват“ тези чувства твърде дълго, те губят своят тонус и еластичност.


Естествената подмладяваща терапия има уникалното свойство да връща сияйния и спокоен вид на лицето и трайно възстановява неговата жизненост.
Постигнатият ефект е сравним с резултата от класическа лифтинг операция, но с разликата, че тук напълно липсва всякакъв риск от усложнения. Всичко се случва по един изключително естествен, приятен и релаксиращ начин: 


– Подобрява се тонусът на мускулатурата на лицето и кожата видимо се стяга
– Намалява се размерът на порите
– Стимулацията на лимфния поток и кръвообращението елиминира токсините, подобрява се хидратацията и храненето на кожата, цветът на кожата се подобрява
– Фините бръчки изчезват напълно, а по-дълбоките се заглаждат видимо
– Значително намаляват тъмните сенки под очите
– Контурът на лицето се подобрява

Редом с всичко това, поредицата от шестте базови процедури носи и бонус ефекти:

– облекчава главоболието и мигрената

– подобрява качеството на съня

– естествено забавя процесите на стареене

– води до цялостна физическа релаксация и ви дарява със спокойна усмивка за по-добро настроение и самочувствие

 

Терапевт: Антония Минева

 

Цени за Естествена подмладяваща терапия за лице в metta:

 

Еднократно посещение – 65 лв

Продължителност – 60 минути

Цената включва: почистване на лицето с мицеларна вода, втриване на чисто арганово масло след процедурата, комбинация от упражнения за лице, които можете да правите вкъщи

Пакет от 6 процедури – 325 лв

 

 

 

Нужна е предварителна резервация на 088 400 8796 *

* Направена резервация може да се анлуира до 24 часа преди запазения час. Ако не дойдете за часа си или не ни се обадите, е нужно да заплатите 50% от стойността на услугата като компенсация при следващото ви посещение. В случай, че сте с ваучер или абонаментна карта, ще маркираме посещението като използвано.

Всичко се случва и разчитаме на вашата навременна обратна връзка при невъзможност да ни посетите.