ПРАКТИКИ В СОЛНИ СТАИ

ЙОГА НИДРА В СОЛТА С АДЕЛИНА КИРИЛОВА

Йога нидра е практика за дълбока почивка и посяване на лично намерение. В нея се търси състоянието динамичен сън – състояние на ума на границата между будуването и съня. Когато практикувате йога нидра, разтваряте по-дълбоките аспекти на своя ум и осъществявате връзка с подсъзнателните и несъзнателни измерения.

 

Силата на практиката се крие в санкалпата – санскритска дума, която може да се преведе като “решение” или „утвърждение”.  Санкалпа е семе, което създавате и после посявате в лехата на своя ум. Много хора вземат интелектуални решения, но рядко постигат резултати. Решението трябва да се  „посади”, когато умът е отпуснат и готов да приеме и интегрира. Този вид състояние се получава в йога нидра.

 

Практиката се води в легнало положение, не е необходимо да носите стелки или одеала, нужно е само удобно облекло за почивка. Подходяща е и за начинаещи. Времетраене: 60 минути.

 

Дати: датите са свързани с фазите на луната. За повече информация за следващи дати и практики, пишете ни на hello@mettaspace.bg

 

Цена: 30 лева

 

Йога нидра в солната стая  включва инхалация със сол. ГРАФИК

Практиката се води от Аделина Кирилова.

Дипломиран преподавател по йога към НСА и БФЙ.

Сертифициран преподавател от Yoga Alliance, India – YTTC Ashtanga, Vinyasa Flow, обучение по йога психология в Индия, психолог, професионален астролог, преминала обучение по Аюрведа, обучение по Семейни констелации, арт терапия, медитация.

ДЕТСКА ЙОГА В СОЛНА СТАЯ

За деца от 3 до 10 години

Йога за деца е 60-минутна практика, която включва въведение в света на йогата, изучаване на определени асани и време за почивка с приказка. Децата се потапят в света на океана, космоса, вълшебствата и съчетават движенията на тялото с полета на въображението.

 

Освен отключване на въображението и намиране на вътрешен баланс, в практиката взаимодействие има и солта, която усилва имунната система, помага за възстановяване, изчиства горните дихателни пътища, успокоява и зарежда тялото.

 

Практиката се води от Илиан Петров, студент по медицина 4-та година, с дългогодишен опит с работа с деца и искрено любопитство и любов към тяхната същност.

 

Всяка събота от 11.00ч. до 12.00ч.

Цена: 18 лева

С предварителна резервация.

Детска йога включва инхалация със сол. ГРАФИК

Йога практики в солни стаи включва инхалация със сол.

МЕДИТАЦИЯ С ЯНА ЯНЕВА

 

 

Медитация за осъзнатост (mindfulness meditation) е практика за трениране на чувството за сегашния момент, успокояване на ума и тялото, свързване с вътрешния център и усещания.

Всеки вторник от 19.30ч.

Цена: 18 лева

С предварителна резервация.

Практиката включва солна инхалация.

Яна e сертифициран учител по майндфулнес и медитация. Тя започва духовния си път с кундалини йога, а от края на 2011 се фокусира главно върху практиките по медитация и осъзнатост. Обучава се ежегодно в Тайланд и е ментор на различни международни програми. Яна преподава активно през последните години като организира различни обучения по света.

Развива и собствена галерия за изкуство и бижута SABAI.

Йога практики в солни стаи включва инхалация със сол.