ПРАКТИКИ В СОЛНИ СТАИ

ЙОГА НИДРА В СОЛНА СТАЯ С АДЕЛИНА КИРИЛОВА

Йога нидра е практика за дълбока почивка и посяване на лично намерение. В нея се търси състоянието динамичен сън – състояние на ума на границата между будуването и съня. Когато практикувате йога нидра, разтваряте по-дълбоките аспекти на своя ум и осъществявате връзка с подсъзнателните и несъзнателни измерения.

 

Силата на практиката се крие в санкалпата – санскритска дума, която може да се преведе като “решение” или „утвърждение”.  Санкалпа е семе, което създавате и после посявате в лехата на своя ум. Много хора вземат интелектуални решения, но рядко постигат резултати. Решението трябва да се  „посади”, когато умът е отпуснат и готов да приеме и интегрира. Този вид състояние се получава в йога нидра.

 

Практиката се води в легнало положение, не е необходимо да носите стелки или одеала, нужно е само удобно облекло за почивка. Подходяща е и за начинаещи. Времетраене: 60 минути.

 

Дати: датите са свързани с фазите на луната. За повече информация за следващи дати и практики на телефон 0884 008796 и 0888 609945 или пишете на hello@mettaspace.bg.

 

Цена: 30 лева. Приемаме карти Sodexo и  Мултиспорт.

 

Йога нидра в солната стая  включва инхалация със сол. ГРАФИК

Практиката се води от Аделина Кирилова.

Дипломиран преподавател по йога към НСА и БФЙ.

Сертифициран преподавател от Yoga Alliance, India – YTTC Ashtanga, Vinyasa Flow, обучение по йога психология в Индия, психолог, професионален астролог, преминала обучение по Аюрведа, обучение по Семейни констелации, арт терапия, медитация.

ДИХАТЕЛНИ ПРАКТИКИ В СОЛНА СТАЯ С БИСТРА КОПАНАРОВА

Практиката е в рамките на един час. Чрез разнообразни дихателни техники се работи с нервната система, успокоява ума и балансира лявото и дясното мозъчни полукълба, което води до естествено състояние на покой и релаксация.
Практиката помага изключително при стрес, напрежение, лекува силни форми на психично безпокойство и повлиява благотворно дори панически атаки.

 

Практиката се води в седнало положение, не е необходимо да носите стелки или одеала, нужно е само удобно облекло за почивка. Подходяща е и за начинаещи. Времетраене: 60 минути.

 

Дати: За повече информация за следващи дати и практики на телефон 0884 008796 и 0888 609945 или пишете на hello@mettaspace.bg.

 

Цена: 25 лева. Приемаме карти Sodexo и Мултиспорт.

 

Дихателни практики в солната стая  включва инхалация със сол. ГРАФИК

Практиката се води от Бистра Копанарова.

Бистра Копанарова открива йога преди почти 5 години и днес съчетава отдадеността си на практиката с другите свои страсти-астрологията и изобразителното изкуство.
Очарована от възможностите за постигане на вътрешен център и покой, които й носи йога, с голям интерес задълбочава практиките си, изучавайки дихателни техники и Кундалини йога при различни учители в и извън България.
Допълнително Бистра се занимава с фитнес, колоездене, сноуборд, катерене и езда.

ИСТОРИИ И ПРАКТИКИ С МИЛЕНА РИМПЕВА

Това е един час, в който се прилагат сбор от най-различни релаксации, през които водещият работи по енергийното състояние на всеки човек. Целта е да се отпушат енергийните блокажи по тялото, за да може Енергията да преминава свободно през нас и да сътворява вътрешен покой и баланс, а той от своя страна води до физически и материален успех. Релаксациите се редуват с психологически упражнения, които помагат на ума да се успокои, или му дават начините за осъзнаване на даден проблем или ситуация. Историите от живота на водещата също са част от този един час, тъй като благодарение на тези практики тя е успяла да  преoдолее ранната загуба на родителите си, сърдечна операция, развод, да управлява успешен свой бизнес с над 120 души и накрая да се откаже от материалното, за да живее в манастир в Тайланд, да срещне редица духовни учители и да постигне пълен обрат на вътрешния си и външен свят. Това е един час без очаквания, без конкретни планове и пълно отпускане в Енергията.

 

Всяка сряда от 19 до 20 ч. За повече информация и записване на телефон 0884 008796 и 0888 609945 или ни пишете на hello@mettaspace.bg.

 

Цена: 20 лева. Приемаме карти Sodexo и Мултиспорт

за притежатели на карти,цената е 10 лв)

 

Истории с Милена се провежда  в солната стая и включва инхалация със сол. ГРАФИК

Практиката се води от Милена Римпева.

ДЕТСКА ЙОГА В СОЛНА СТАЯ

Групи за деца от 3 до 6 години и от 6 до 9 години

Йога за деца е 60-минутна практика, която включва въведение в света на йогата, изучаване на определени асани и време за почивка с приказка. Децата се потапят в света на океана, космоса, вълшебствата и съчетават движенията на тялото с полета на въображението.

 

Освен отключване на въображението и намиране на вътрешен баланс, в практиката взаимодействие има и солта, която усилва имунната система, помага за възстановяване, изчиства горните дихателни пътища, успокоява и зарежда тялото.

 

Практиката се води от Илиан Петров, студент по медицина 5-та година, с дългогодишен опит с работа с деца и искрено любопитство и любов към тяхната същност.

 

Всяка събота от 11.00ч. до 12.00ч. за деца от 3 до 6 години
и от 12 до 13ч. за деца от 6 до 9 години.

 

Цена: 22 лева. Приемаме карти Sodexо и Мултиспорт

 

С предварителна резервация на телефон 0884 008796 и 0888 609945

 

Детска йога включва инхалация със сол. ГРАФИК

Йога практики в солни стаи включва инхалация със сол.

ТАНАНИКАЩА ЙОГА В СОЛНА СТАЯ

За деца от 3 до 8 години

ТАНАНИКАЩА ЙОГА със Светла Иванова е забавно изживяване за децата ви, което съчетава йога практики (упражнения +дишане) с музикална импровизация във вид на приказки и игри.

 

Заниманията са подходящи за деца над 3 години, провеждат се в солната стая, включват солна инхалация. Терапията със сол въздейства благоприятно на горните дихателни пътища и засилва имунитета.

 

Всяка неделя от 17.00ч. до 18.00ч.

 

С предварително записване на тел. 0884 008796 или 0888 609945.

Цена: 22лв. Приемаме карти Sodexo и Мултиспорт.

 

Светла Иванова е певица и писател, която практикува от 15-годишна. Преподава йога за малки и големи. Автор е на интерактивните „Вълшебна книжка“ 1 и 2, детски песнички за раздвижване и на DVD-та с йога, лице е на канала WnessTv, води колонка за йога в сайта Edna.bg.
Завършила е предучилищна педагогика, множество сертифицирани обучения за йога за малки и големи, преподава йога в Консерваторията, занимални за деца и др.

 

Тананикаща йога включва инхалация със сол. ГРАФИК

Йога практики в солни стаи включва инхалация със сол.

English motor skills – yoga, story-telling & fun

Йога на английски в солна стая за деца от 3 до 7 години

English motor skills е весела комбинация от йога, гимнастика, творчество и език. С игра, story-telling, песен и танц се забавляваме, учим английски и поддържаме тялото, ума и духа си здрави и гъвкави. Заниманията са подходящи за възраст от 3 до 7 г. и допринасят децата да:

 

  • осъзнаят тялото и дишането си
  • развият правилна изправена стойка
  • подсилят мускулната си активност;
  • използват въображението си
  • развият емоционална и сетивна интелиентност
  • подобрят баланса и координацията си
  • обогатят речника си на английски език
  • развитие на социални умения и усещане за другия
  • освободят гласа си и да изразят себе си
  • развият умения за фокусирана дейност
  • подобрят сръчността си
  • заобичат природата и света около себе си

 

Заниманията се провеждат всеки четвъртък от 18.30 до 19.30 ч.

 

Цена 22 лв. Приемаме карти Sodexo и Мултиспорт.

 

За резервации телефон 0884 00 8796 и 0888 609945.

 

Практиката се води от Цветомира Гергинова, която работи с интердисциплинарни и интерактивни образователни методи, съчетаващи Монтесори, Слънчева и Валдорфска педагогика, йога, пеене и двигателни игри. Цвети смята, че образованието е нейна лична кауза и вярва, че възпитанието се случва, когато има любов, разбиране и свързване с другия.

 

Йога на английски включва инхалация със сол. ГРАФИК

Йога практики в солни стаи включва инхалация със сол.

МЕДИТАЦИЯ В СОЛНА СТАЯ С ЯНА ЯНЕВА

 

 

Медитация за осъзнатост (mindfulness meditation) е практика за трениране на чувството за сегашния момент, успокояване на ума и тялото, свързване с вътрешния център и усещания.

Всеки вторник от 19.30 до 20.30ч.

Цена: 16 лева. Приемаме карти Sodexo и Мултиспорт.

С предварителна резервация на телефон 0884 008796 и 0888 609945

Практиката включва инхалация в солни стаи. ГРАФИК

Яна e сертифициран учител по майндфулнес и медитация. Тя започва духовния си път с кундалини йога, а от края на 2011 се фокусира главно върху практиките по медитация и осъзнатост. Обучава се ежегодно в Тайланд и е ментор на различни международни програми. Яна преподава активно през последните години като организира различни обучения по света.

Развива и собствена галерия за изкуство и бижута SABAI.

Йога практики в солни стаи включва инхалация със сол.