ПРАКТИКИ В СОЛНИ СТАИ

ЙОГА НИДРА В СОЛНА СТАЯ С АДЕЛИНА КИРИЛОВА

Йога нидра е практика за дълбока почивка и посяване на лично намерение. В нея се търси състоянието динамичен сън – състояние на ума на границата между будуването и съня. Когато практикувате йога нидра, разтваряте по-дълбоките аспекти на своя ум и осъществявате връзка с подсъзнателните и несъзнателни измерения.

 

Силата на практиката се крие в санкалпата – санскритска дума, която може да се преведе като “решение” или „утвърждение”.  Санкалпа е семе, което създавате и после посявате в лехата на своя ум. Много хора вземат интелектуални решения, но рядко постигат резултати. Решението трябва да се  „посади”, когато умът е отпуснат и готов да приеме и интегрира. Този вид състояние се получава в йога нидра.

 

Практиката се води в легнало положение, не е необходимо да носите стелки или одеала, нужно е само удобно облекло за почивка. Подходяща е и за начинаещи. Времетраене: 60 минути.

 

Дати: датите са свързани с фазите на луната. За повече информация за следващи дати и практики на телефон 088 400 8796 или пишете на hello@mettaspace.bg.

 

Цена: 30 лева.

Притежателите на карти Мултиспорт получават 10% отстъпка без да се маркира картата за деня.

 

Йога нидра в солната стая включва инхалация със сол.

Практиката се води от Аделина Кирилова.

Дипломиран преподавател по йога към НСА и БФЙ.

Сертифициран преподавател от Yoga Alliance, India – YTTC Ashtanga, Vinyasa Flow, обучение по йога психология в Индия, психолог, професионален астролог, преминала обучение по Аюрведа, обучение по Семейни констелации, арт терапия, медитация.

ДИХАТЕЛНИ ПРАКТИКИ В СОЛНА СТАЯ С БИСТРА КОПАНАРОВА

Чрез разнообразни дихателни техники се работи с нервната система за успокояване на ума и балансиране на лявото и дясното полукълбо, което води до естествено състояние на покой и релаксация.
Практиката помага изключително при стрес, напрежение, лекува силни форми на психично безпокойство и повлиява благотворно дори панически атаки.

 

Практиката се води в седнало положение, не е необходимо да носите стелки или одеяла, нужно е само удобно облекло за почивка. Подходяща е и за начинаещи. Времетраене: 60 минути.

 

Дати: За повече информация за следващи дати и практики на телефон 088 400 8796 или пишете на hello@mettaspace.bg.

 

Цена: 25 лева.

Притежателите на карти Мултиспорт получават 10% отстъпка без да се маркира картата за деня.

 

Дихателните практики в солната стая включват инхалация със сол.

Бистра Копанарова открива йога преди почти 5 години и днес съчетава отдадеността си на практиката с другите свои страсти – астрологията и изобразителното изкуство.

Очарована от възможностите за постигане на вътрешен център и покой, които ѝ носи йогата, с голям интерес задълбочава практиките си, изучавайки дихателни техники и Кундалини йога при различни учители в и извън България.
Допълнително Бистра се занимава с фитнес, колоездене, сноуборд, катерене и езда.

ДЕТСКА ЙОГА В СОЛНА СТАЯ

Йога за деца е 60-минутна практика, която включва въведение в света на йогата, изучаване на определени асани и време за почивка с приказка. Децата се потапят в света на океана, космоса, вълшебствата и съчетават движенията на тялото с полета на въображението.

 

Освен отключване на въображението и намиране на вътрешен баланс, в практиката взаимодействие има и солта, която усилва имунната система, помага за възстановяване, изчиства горните дихателни пътища, успокоява и зарежда тялото.

 

Практиката се води от Илиан Петров, студент по медицина, с дългогодишен опит с работа с деца и искрено любопитство и любов към тяхната същност.

 

Всяка неделя от 11.30ч. до 12.30ч.

 

Цена: 18 лева/дете, като картите мултиспорт дават 10% отстъпка
Родител с дете: 30 лв
Двама родители с едно дете: 40 лв

 

С предварителна резервация на телефон 088 400 8796.

 

Практиката Детска йога включва инхалация със сол. 

МЕДИТАЦИЯ В СОЛНА СТАЯ С ЯНА ЯНЕВА

 

Медитация за осъзнатост (mindfulness meditation) е практика за трениране на чувството за сегашния момент, успокояване на ума и тялото, свързване с вътрешния център и усещания.

Всеки вторник от 19.30 до 20.30ч.
Цена: 16 лева

 

Притежателите на карти Мултиспорт получават 10% отстъпка без да се маркира картата за деня.

 

С предварителна резервация на телефон 088 400 8796.
Практиката включва инхалация със сол.

Яна e сертифициран учител по майндфулнес и медитация. Тя започва духовния си път с кундалини йога, а от края на 2011 се фокусира главно върху практиките по медитация и осъзнатост. Обучава се ежегодно в Тайланд и е ментор на различни международни програми. Яна преподава активно през последните години като организира различни обучения по света.

 

Развива и собствена галерия за изкуство и бижута SABAI.

ДЪЛБОКА РЕЛАКСАЦИЯ С ТИБЕТСКИ КУПИ И ЙОГА НА ЗВУКА В СОЛНА СТАЯ С МАРИНА ВЕЛИКОВА

 

Благодарение на диапазона от звуци, купите помагат за възстановяване и нормализиране на вибрационните честоти на тялото, за хармонизиране на ума и душата. Звуците, генерирани от тибетски пеещи купи, са вид енергийно лекарство, което помага в моменти на стрес, напрежение, болка и депресия. Те въвеждат мозъка в покой и му помагат да се настрои на честотите на тета вълните, като по този начин предизвикват състояния на дълбока медитация, събуждане на творческо мислене и интуиция. Тялото се чувства отпочинало и потокът на енергия се възвръща.

Всяка сряда от 19.30 до 20.30ч.
Цена: 25 лева.
С предварителна резервация на телефон 088 400 8796.

 

Практиката включва инхалация със сол.

Марина Великова е музикант, мултиинструменталист, чийто стил е силно повлиян и вдъхновен от изучаването на различни практики и техники на музициране на източните култури. Повече от 15 години се занимава с изследване на звука и тишината и тяхното въздействие върху човека.

 

Първоначално е възпитана в традицията на Европейската класическа музика – завършила е Националната музикална академия в София.

 

От 2003 до 2008 г. тя изучава индийска класическа музика и специализира вокално майсторство в най-старата школа за музика и танц в Индия – ‘’Гандарва Маха Видеале’’, Делхи.

 

Успоредно с усвояването на традиционни инструменти, музикалните традиции, ритуали и символика на различните етноси, опитни духовни учители я въвеждат в познатата от дълбоката древност тайна сила на мантрата и на Нада йога – йогата на звука.

 

Днес, паралелно с концертната си дейност и работа на музикален редактор в програма „Хоризонт“ на Българското национално радио, Марина записва специални проекти с музика за медитаця, йога нидра (йога на съня) и мантри. Провежда семинари и курсове по звукова терапия и йога на звука, изследва и работи с Тибетски пеещи купи за медитация.
Ежегодно се връща в Индия, за да поддържа връзка с учителите си.

 

Последни реализирани албуми – „The high blue mountain” 2014 – на първо място в класацията за New age на iTunes – за България,

– “Аwakening the cosmos” 2015

– „Биджа мантри“ 2018.

 

Повече за Марина тук.